2008. augusztus 4., hétfő

Ribizlikrém-leves

Szombaton Mátraverebély-Szentkúton voltunk, a Porziuncula búcsún. Hazafelé Palotáson megálltunk a Santos étteremnél és ott ebédeltünk. A ribizlikrém-levesük minden elképzelést felülmúlóan jó volt. Olyan kedvesek voltak, hogy ideadták a receptjét.

ribizlikrém-leves:
- porcukor
- ribizli 0,5-0,75 kg
- fahéj
- narancslé 100%-os 3dl
- vaníliás cukor
- tejszín 2 x 0,5 l
- citromlé
- víz, ha hígítani kell
--------------------------
leturmixolni, leszűrni - hidegen kell tálalni

A tetejére tejszínhabot tettek, amit mintegy galuskaként lehetett hozzá enni.

A többi étel is nagyon finom volt. Az étterem kb egy órányi autóútra van Budapesttől, az Örs vezér tértől. Címe: Palotás, Szabadság út 124. Telefon: 06-32-480699.

A ribizlibokor a képen a szék mellett balra van.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: