2011. december 4., vasárnap

Régi szőlőfajták

Karácsony közeledtével nagyapám karácsonyi rumos szőlője jutott eszembe. Nagyszemű szőlőt leszemezve üvegbe rakott, feltöltötte cukorral, majd rummal. Ezután feltettük a szekrény tetejére és karácsonykor bontottuk ki. Kecskecsöcse szőlőt vagy Szőlőskertek királynőjét használt erre és sötét szőlőből, azt hiszem, a Hamburgi muskotályt.


Gondoltam, megnézem, hogy lehet-e esetleg ezeket a fajtákat most kapni, és nagy örömömre több olyan  internetes üzletet is találtam, ahol sokféle régi szőlőfajtát árulnak: 

Kovács János szőlőoltvány termelő, Gyöngyös – biotermesztésre javasolt fajtákat is árul
Csemegeszőlő kereskedés - Borszőlőt és csemegeszőlőt árulnak, és mindkettőből kínálnak néhány olyat is, amelyik permetezés nélkül is termeszthető. Nagyon szépek a képeik, akkor is érdemes benézni a lapba, ha valaki nem akart szőlőt termelni – addig, mert ott valószínű meg fog jönni a kedve.
Csemegeszőlő és oltvány centrum, Abasár – Szintén árulnak borszőlőt és rezisztens fajtákat is.

Ha valaki ismer még további üzleteket, vannak tapasztalatai ebben a témában, örömmel veszem a kiegészítést.

4 megjegyzés:

NaP írta...

A szőlőtermesztés jó dolog.
Kezdő vagyok, ezért nálam csak fajhibrid szőlők vannak, mert ezek sokkal ellenállóbbak a gombák és a filoxéra ellen. Ha kevés permetezéssel szeretnéd megúszni, akkor Neked is ezt javaslom.

A termesztéshez segítséget nyújthat a
http://szolo.blog.hu/ blog, ahol a bloggazda szépen összegyűjtötte a tudnivalókat.

Hortus Carmeli írta...

Köszönöm szépen a segítséget!

Edith Illyés írta...

Nemrégiben indult honlap.

Hortus Carmeli írta...

Köszönöm szépen!