2011. szeptember 11., vasárnap

Tavaszi hagymák az interneten keresztülEgy tulipánt kerestem és ez alkalomból találtam néhány internetes üzletet, ahol hagymásokat árulnak:

http://www.etterkft.hu/
http://www.viraghagyma.com/
http://www.tulipanvilag.hu/index.net?list=12&rc=1
http://www.tulipanshop.hu/
http://www.fexin.eu/

Érdemes végignézni őket, mert ugyanazt a növényt esetleg nagyon különböző árakon kínálják. Érdemes a növényeknek is utánanézni az interneten, mert nem mindegyik cégnek szépek a címkéi, de ennek ellenére nagyon jó növényeket árulhatnak. Mi például a legtöbb hagymásunkat az Etter Kft-től vettük anno, ahol a csomagolás nem szép, de nagyon jóminőségű növényeik voltak nagyon olcsón. Több helyen árulnak botanikai tulipánokat. A Fosteriana, a Kaufmanniana és a Gerigii hibridek ugyanolyan nagyok és szépek, mint a többi tulipánok, viszont nem kell őket évente kiszedni, hanem helyben maradhatnak (kell is hogy maradjanak) és szépen szaporodnak a kertben. Én most már szinte csak ilyen tulipánokat tartok.

9 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Kata! Jól jött az információ, köszönöm. A képen a háttérben Atlasz cédrus áll? Ha igen, elárulnád, mennyi idős?

Hortus Carmeli írta...

A képen lévő ágyásról akartam eredetileg írni, de aztán azt gondoltam, hogy ez most hasznosabb. :)

Nem Atlasz cédrus, hanem egy igazi libanoni cédrus Törökországból. Orlóczy László hozott többszáz magot, négy maradt meg neki, és ez az egyik - tizenöt éves.

Úgy látom, azóta mások is behozták ezt a fajtát és nekik is az a tapasztalatuk, hogy ez a fajta teljesen télálló nálunk.

Ez a neve: Cedrus libani ssp. stenocoma

Juhmeli írta...

Köszönöm a választ. Akkor még gondolkodom rajta, rajtuk és várom az ágyásról a bejegyzést. Nálad mindig mindent kinagyítok és megvizsgálok. Tanulok. Tőled és a növényeidtől is.

zoli írta...

Szokás szerint nagyon szép a kert, de engem érdekelne a fák mögött megbuvó ház is. Kaphatnánk róla egy képet ?

Hortus Carmeli írta...

Köszönöm szépen. Igyekezni fogok megírni a cikket. A házról sajnos nem nagyon vannak sajnos fotók, mert úgy körbe van véve növényekkel, hogy szinte semmi nem látszik belőle.:)

Juhmeli írta...

Ma érkeznek a virághagymák. Izgulok. Ferinek lesz meglepetés.

Hortus Carmeli írta...

Nagyon sok örömet! :)

Juhmeli írta...

Képzeld Kata! Kaptam meglepetést is a csomagban, plusz 5 tulipánhagymát abból a típusból, de más színben, mint amikből eredetileg rendeltem is. Még most is fülig ér a szám! Pedig nem rendeltem sokat, összesen csak 16 hagymácskát.

Hortus Carmeli írta...

Igazán örülök! Milyen jó lesz majd tavasszal látni, ahogy kikelnek.