2008. február 16., szombat

A kert térképei

1. Utak és építmények


2. Fák

A fák leírásába feltétlenül bele kell számítani, hogy a kert egy északra néző domb aljában fekszik, egyik oldalról erdő határolja, az alsó rész mellett végig patak folyik, és szinte az egész kert félárnyékos. Mindezért jóval párásabb és hűvösebb az átlagosnál. Azok a fák, amelyek itt jól bírják a szárazságot, egyáltalán nem biztos, hogy egy meleg, napos kertben is megélnek.


(Folytatása következik)

7 megjegyzés:

Nyözö írta...

Kedves KertiNapló szerkesztő!

Nagy örömmel vettem észre, hogy más is szerkeszt már Kert-blogot. Én és Kedvesem most költözünk ki a zöldbe, és néhány napja gondoltam úgy, hogy elkezdek egy blogot a kerttel kapcsolatban, hogy nyoma maradjon a történteknek. Gondoltam csinálnék egy kis oldalsó dobozkát amiben gyűjtenénk a kertészkedéssel kapcsolatos bléogokat, és a Te oldalaidat is felvenném ide.

Amennyiben Téged is érdekelnek a hasonló témájú blogok, a miénk a http://kerteszleszek.blogspot.com címen található meg. :)

Ágnes írta...

Kedves Kata és Tamás!
Csak ámulok és bámulok, hogy milyen gyönyörű kertetek van. Örülök, hogy megtaláltam a blogot! Megkérdezhetem, hogy Mo melyik részén található, és hogy ennyi minden mekkora kertben fér el? Üdvözlettel: bági

Templom Kata írta...

Kedves Nyözö!
A sok tavaszi kerti munkától csak most jutottam oda, hogy megnézzem a blogotokat. Nagyon szép. A fényképek pedig különösen szépek. Nagyon tetszik, hogy élethûek, ugyanakkor nagyon finoman és érzékenyen vannak fényképezve. Nagyon tetszik az is ahogy a természetre figyelve csináljátok a kertet. Milyen jó, hogy valakinek eszébe jut olyan, hogy védett zóna a madaraknak. Nagyon sok sikert és örömet kívánok nektek a kertetekben és köszönöm a megtiszteltetést, hogy felvettetek a lapotokra. Kata

Templom Kata írta...

Kedves Ági!
Köszönjük a dicséretet. Egy Pest melleti faluban lakunk. A kert hét és nyolcáz négyszögöl között van. De szerintem nem kell ilyen nagy kert ahhoz, hogy sok mindent lehessen benne tartani. Ha az ember intenzíven mûveli a kertjét, nem is gondolná, hogy milyen sok minden elfér benne. Ha lesz egy kis idõm, majd írok még errõl.
Üdvözlettel. Kata

Unknown írta...

Lenyűgöző a kerted! Már két éve nézegetem, de csak most tudatosodott bennem, hogy ezt akár meg is írhatnám Neked..:)
Szeretettel üdvözöllek!

barabas istvan írta...

Kedves Kata köszöntöm,Barabás István vagyok Marosvásárhelyről,megtiszteltetés számomra,hogy kertészeti tevékenységéhez méltató szavakat írhatok,kertimunkájának eredményét a képeken megnézhettem,2009.oktoberétől rendszeresen megnézem,olvasom a blogját.Kis kertemet az erdélyi havasokban 800m t.sz.magasságon gondozom már 25éve,nagy segitség volna számomra a személyes kapcsolat írott üzenet formája is,kivánok kellemes szép estét.Üdv.tisztelettelB.I.

Templom Kata írta...

Kedves István,

köszönöm az elismerő szavakat.

Szeretettel várom minden kérdését, hozzászólását. Minden tapasztalatcserének örülök, és ha esetleg valamiben tudok segíteni, nagyon szívesen megteszem.

Üdvözlettel:
Kata