Karácsony közeledtével nagyapám karácsonyi rumos szőlője jutott eszembe. Nagyszemű szőlőt leszemezve üvegbe rakott, feltöltötte cukorral, majd rummal. Ezután feltettük a szekrény tetejére és karácsonykor bontottuk ki. Kecskecsöcse szőlőt vagy Szőlőskertek királynőjét használt erre és sötét szőlőből, azt hiszem, a Hamburgi muskotályt.
Gondoltam, megnézem, hogy lehet-e esetleg ezeket a fajtákat most kapni, és nagy örömömre több olyan internetes üzletet is találtam, ahol sokféle régi szőlőfajtát árulnak:
Kovács János szőlőoltvány termelő, Gyöngyös – biotermesztésre javasolt fajtákat is árul
Csemegeszőlő kereskedés - Borszőlőt és csemegeszőlőt árulnak, és mindkettőből kínálnak néhány olyat is, amelyik permetezés nélkül is termeszthető. Nagyon szépek a képeik, akkor is érdemes benézni a lapba, ha valaki nem akart szőlőt termelni – addig, mert ott valószínű meg fog jönni a kedve.
Csemegeszőlő és oltvány centrum, Abasár – Szintén árulnak borszőlőt és rezisztens fajtákat is.
Ha valaki ismer még további üzleteket, vannak tapasztalatai ebben a témában, örömmel veszem a kiegészítést.
4 megjegyzés:
A szőlőtermesztés jó dolog.
Kezdő vagyok, ezért nálam csak fajhibrid szőlők vannak, mert ezek sokkal ellenállóbbak a gombák és a filoxéra ellen. Ha kevés permetezéssel szeretnéd megúszni, akkor Neked is ezt javaslom.
A termesztéshez segítséget nyújthat a
http://szolo.blog.hu/ blog, ahol a bloggazda szépen összegyűjtötte a tudnivalókat.
Köszönöm szépen a segítséget!
Nemrégiben indult honlap.
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése