2009. december 8., kedd

Encián

Köszöntünk boltunkban, fáradj beljebb! Mesés textilkönyveket (textiles meséket) és fafejű, korhű ruhákba öltözött babákat találsz minálunk. Mesék, régi öltözékek, középkori faliszőnyegek és miniatúrák, barokk operák és a különféle anyagok sokasága ihletnek minket.

Kamarás Kinga vagyok. A gyerekeimnek kezdtem el varrni a mesekönyveket és falvédőket, amiket a rengeteg esti mesélés ihletett.

A gyerekek közben felnőttek, és továbbra is varrom a már nem kisgyerekeknek szóló textilképeket és -könyveket.

Így készült legutóbb 14 éves fiamnak a Gyűrűk urás falvédő is. Idén karácsonyra is lesznek meglepetések.

Kinga boltostársa Eszter, aki amúgy a lánya is egyben. Művészettörténetet tanulok az egyetemen és csak akkor kézműveskedtem eddig, ha sürgősen ajándékot kellett készíteni a családnak, a rokonoknak és üzletfeleknek. De négy évvel ezelőtt elkezdtem babákat varrni (kalapos lányok, I. Erzsébet, Mozart, II. Katalin orosz cárnő, Shakespeare, Aragorn, Mr Darcy, Nemecsek Ernő stb.). És mostanra már minden ismerősnek jutott, nem is egy, hanem három, vagy még több, viszont ötleteim még vannak.

Nemecsek Ernő vöröshajú lánnyal és angyallal

Aragorn

Boleyn Anna és VIII. Henrik

fiatal angol lord 1540.

infánsnő

Lady Orlando

Mozart

Mr Darcy és Miss Bennett

Vicomte de Valmont (Veszedelmes viszonyok)

Kinga és Eszter boltja a Meskán található, de érdemes - főleg ha valaki falvédőt szeretne - közvetlenül is megkereni őket: nagyeszter (kukac) t-email.hu

Nincsenek megjegyzések: