2009. június 6., szombat

Szombat reggel

8 megjegyzés:

idamama írta...

Gyönyörű a kert, de mindig ilyen árnyékos. Készíts már a kedvünkért napfényes felvételeket is.

anna írta...

az a csoda, hogy egy árnyékos kert ilyen gyönyörű!

erika írta...

Nagyon szeretek Nálad hűsölni. Szinte "harapni" lehet az ózont és a nyugalmat.

Templom Kata írta...

Kedves Iduska, mint ahogy már Anna is írta, ez egy árnyékos kert. A legtöbb részén csak napi 3-4 óra napsütés van. Igazán szívesen fotóznék cickafarkokat, íriszeket, fáklyaliliomot és egyéb napfénykedvelő virágot, de sajnos nem tudjuk őket tartani. Viszont hűsölni nagyon jól lehet itt. Nem csak Erika, én is szeretek.

Szép napokat mindenkinek!

Kata

Johan Éva írta...

Kedves Hortus Carmeli!
A szombat reggeli képek közül az elsőn látszó kék és sárga hostának, elmondod a nevét? A valóságban is ilyen kék színe van, vagy csak az árnyék vetődik rá?

Templom Kata írta...

Kedves Éva!

A Hosta neve: Hosta sieboldiana 'Frances Williams'.

Ennek is mint mindennek függ a szine a rá eső fénytől, de a valóságban is elég kékes. Naposabb helyen kicsit zöldesebb, de úgy is nagyon szép. Tudni kell még, hogy nagy lesz. Itt egy fiatal példányt látsz. A kifejletten egy-másfél méter széles. Nagyon népszerű, sok helyen árulják.

Ha érdekelnek a Hosták, érdemes megnézned ezt a lapot: http://hostakert.mconet.biz/
Ez egy fantasztikus magyar kertész lapja, aki Európa egyik legnagyobb Hosta kínálatával rendelkezik. Mi már vettünk tőle és nagyon szép növényeket küld.

Szép nyarat!

Kata

Beatrix írta...

Kedves Kata !

Nagyon tetszik a kerted , gyönyörű . Főleg a sok szép angol rózsád tetszik. Kérhetnék belőlűk kis ágakat hogy győkereztessem őket ? Nekem egy rózsaszín teahibrid rózsám van , nagyon illatos abból már sikerült gyökereztetnem . Most már egy szép sárga rózsát is sikerült ami most virágzik . Cserébe tudnék adni levendulát , tövisnélküli szedret vagy folytontermő eperpalántát . Válaszod előre is köszönöm szépen .

Templom Kata írta...

Kedves Beus,

köszönöm az ajánlatot, de sajnos az angol rózsák márkavédelem alatt állnak, ezért tilos őket így szaporítani és attól tartok, hogy nem is lesznek fajtaazonosak ilyen módon.

Viszont nem olyan régen a Budai Kertcentrumban azt láttam, hogy igazi Austin rózsákat árulnak.Ha olcsóbban szeretnél, akkor ősszel a Schultheis rózsakertészetből (címét megtalálod a linkek között) rendelhetsz szabadgyökerűeket.

Sok sikert!

Kata