2010. december 17., péntek

Mesebeli

Kinga: A „Suszter manói” falvédőt megrendelésre készítettem. A témája kérésre, konkrét elképzelésre – a Grimm mese alapján készült.


Eszter: Piri teljesen új típusú, öltöztethető-vetkőztethető baba! Fagolyóból készült fejét kivéve egész testét puha, halványrózsaszín anyag borítja, lábait és derekát drót merevíti, így hajlítható. Rózsaszín, régi harisnyából készült leggingjétől kezdve zöld bélésselyem szoknyáján és fűzőscipőin át tépőzárral kapcsolódó virágos blúzáig és gyöngygombos kabátjáig minden le- és felvehető! Művirágos kalapját csak kalaptű (gombostű) tudja jól rögzíteni. Éjszakára csipkés hálóing is jár hozzá! 22 cm magas és a ruhadarabok kis mérete miatt inkább nagyobbacskáknak ajánlott.

Kinga: A nagyméretű, hármas osztású „Varázsfuvola” Eszter ötletére készült, aki akkoriban beleszeretve a Mozart zenébe, Bergman filmbe majd ismét a zenébe más ötletet nm tudott adni nekem. Így magamhoz „szelidítve” a történetet elkészítettem a „saját” Varázsfuvolámat. Kicsit emlékeztet a „Gyűrűk Ura” falvédőmre, ami nem véletlen (Papageno erősen Samu alakjára emlékeztet). Még sok más kedvenc képemet és motívumaimat is „átvettem”, felhasználtam, belevarrtam a falvédőbe. A képnek még nincsen gazdája, a saját kedvemre kezdtem készíteni

Eszter: Zöldlomb Legolas, a Gyűrű Szövetségének könnyűléptű, sebes és halálosan pontos íjú tünde-tagja. A Völgyzugolyból induló hosszú vándorútra kényelmes, a természet színeihez jól illeszkedő ruhát öltött: világoskék (bélés)selyem ingéhez világoszöld lenvászonnadrágot, ezüsttel hímzett, vastagabb barna és sötétzöld zekét és szürke bőrcsizmát. Karját ugyanolyan színű bőrvért védi. Vállára a Lothlórienben kapott köpeny terül, melyet levél formájú fémcsatt kapcsol össze. Íját és fából készült tegzét, benne három nyílvesszővel bőrszíjak rögzítik hátához. Magassága 23 cm, tegeze és köpenye lecsatolható, a tegez szíja állítható, így azt köpeny nélkül is kényelmesen hordhatja. A finom, kézzel varrt vagy ragasztott részletek miatt óvatosabb bánásmódot kíván.

Kinga: Tavaly karácsonyra készült Dodónak az „Angyalos" falikép, és művészettörténetet tanuló Eszternek a „Gótika – királylánnyal

Eszter: Jacqueline fiatal francia grófnő, aki 1600 táján sokat forgolódott a királyi udvarban. Így nem is csodálkozhatunk, hogy ilyen pompás, virágokkal gazdagon hímzett rózsaszín szaténruhát visel. A szoknyát fehér alsószoknyával borított drótváz merevíti, az ívelt nyakkivágást állógallér és csipke szegélyezi. Fekete haját magas kontyba tornyozta feje tetején. 24 cm magas.

Kinga és Eszter boltja a Meskán

Nincsenek megjegyzések: