2010. október 17., vasárnap

Mesebeli színek

címmel jelent meg a Kertbarát Magazin 9-10. számában az ősszel színesedő bokrokról és fákról írt cikkem. Némi illusztráció ehhez, a ma délutáni fényképek.

(A Kertbarát Magazinban a következő cikket az alternatív gyümölcsökről szintén én írtam, érdemes megnézni azt is. Ha valakit érdekelne, itt blogon több cikk is van erről a témáról.)

6 megjegyzés:

erika írta...

Kedves Kata! Telitalálat a poszt címe, annyit tennék hozzá,:...a csodás kertben!Jó néhányszor "átvizslattam"a fotókat, egyszerűen nem tudok betelni velük.Az ősz szeretetét egyre mélyebben ülteted el bennem.

Templom Kata írta...

Kedves Erika,

köszönöm szépen. Igazán örülök, ha sikerült megszerettetnem veled jobban az őszt, nekem ez a kedvenc évszakom.

Szép őszi napokat!

Kata

Ilona írta...

Kedves Kata,

ezek valami egészen csodálatosak!
Nekem is az ősz a legkedvesebb évszakom. Csak akkor lehet ilyen varázslatos, mély, érett színeket találni, no és persze a te gyönyörű kertedben.
Nemrég fedeztem fel, de rögtön beleszerettem.

Templom Kata írta...

Kedves Ilona,

köszönöm szépen. Szerintem is ilyenkor legszebbek a színek, pontosan úgy ahogy írod, hogy ilyen mély és érett színek nincsenek máskor.

Sok örömet ezekben a napokban!

Kata

Borbás Ági írta...

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Ezek mesebeli színek egy mesebeli kertből.
Nem tudom mikor lesz ilyen az én kertem, de valami hasonló a cél.

Templom Kata írta...

Nagyon köszönöm. Valójában nem kell egyáltalán sok idő egy ehhez hasonló képhez. AZ Euonymus alatus (a nagyon piros bokora képeken) ugyan kicsit lassan nő, de már egészen kicsinek is nagyon feltűnő ezzel a színével. A Cornus alba (itt a Gouchaltii fajtája látható a hetedik képen az Euonymus mellett) pedig kimondottan gyorsan nő és szinte minden fajtája gyönyörűen színesedek - ráadásul általában nagyon olcsók. Most érdemes kertészetbe menni, hogy a legszebben színesedőket lehessen kiválasztani.

Sok sikert!

Kata