2010. június 19., szombat

Újabb esők előtt

Sikerült az újabb esők előtt permetezni és végiggyomláni a kertet. Nagyon meg vagyok elégedve. Összesen tizenhat óra volt, és az egész alsó rész - amelyik jobban be van állva - megvolt három és fél óra alatt. És végül ma este még néhány képet is tudtam készíteni.

3 megjegyzés:

Pepi írta...

Valóban gyönyörű, megnyugtató, igazi relaxációs kert lehet.Látszik, hogy szívvel lélekkel hoztad létre.Azok a hatalmas árnyékliliomok amik legjobban bámulatba ejtenek.

Templom Kata írta...

Kedves Pepi,

köszönöm szépen.

Egyáltalán nem olyan nehéz, hogy az embernek ilyen nagy árnyékliliomai legyenek. A Hosták között a húsz centistől a két méteresig minden féle méret van. Nagyméretűt kell választani, jól kell locsolni és főleg türelemmel kell lenni, mert a nagyméretű fajták gyakran nagyon lassan indulnak meg. Általában négy-öt év kell ahhoz, hogy ilyen nagy bokrai legyenek az embernek.

Van Magyarországon egy nagyon jó internetes hostakertészet: http://hostakert.mconet.biz/ - érdemes megnézni rengeteg nagyméretű Hostát is árul.

Sok sikert!

Kata

Pepi írta...

Köszönöm Kata!
Igen tudom,hogy létezik sok méretben nekem is van több fajtám,csak idén nagyon megjártam velük, mert még egyik évben sem volt ilyen hatalmas csiga invázió nálunk. Viszont most tavasszal úgy megtépázták az árnyékliliomjaimat egy két nap alatt, hogy még most is alig tudtak magukhoz térni. Jövőre előrelátóbb leszek. Az én kertem viszont kis kert, sajnos nálam a hatalmas példányok nem férnének el. Így marad mások kertjében a Hosták csodálata :-)
Az internetes oldalt köszönöm, ezt nem ismertem még.