2010. április 18., vasárnap

Vasárnap délután

11 megjegyzés:

rosehip írta...

fantasztikusan szép ez a hunyor

Templom Kata írta...

Igen, tényleg elképesztő növény. Az életben még sokkal szebb, mint a képen. Ráadásul - öntözött félárnyékon - nagyon könnyű tartani. Kicsit lassan indul meg, de utána ezt hozza. Virágzás után is szépek a levelei.

Névtelen írta...

gyönyörű.... :-)

Marguerite írta...

kedves Kata,
csináltam egy teljesen amatőr kis blogot a háznak ahol lakom, elsősorban a ház előtti tér parkosítása céljából. Utólagos engedelmeddel belinkeltelek a most alakuló bloglistába. ha kedved van, nézz rá (a minimális közösségi aktivitás alapján egyelőre úgy tűnik a magam szórakoztatása, amíg rá nem unok), illetve kertfejlesztéssel kapcsolatos tanácsoknak is örülök.

Marguerite írta...

na igen, az apróság, ami lemaradt:
ultessfat.blogspot.com
:)

Johan Éva írta...

Kedves Kata!

A tanácsát szeretném kérni egy Austin rózsával kapcsolatban. A neve "Winchester Cathedral", látom szerepel a rózsái listájában. Félárnyákos részre kellene a kertembe egy erősen illatos hófehér 120 cm körüli rózsa. Ilyet egyszerűen nem találok sehol, Austin a kivétel, de vele óvatos vagyok, mert van négy rózsám tőle és egyik sem virágzik olyan intenzitással, ahogy elvárnám. Gyönyörűek a virágok, de a fővirágzás után már csak igen szerény számossággal fordulnak elő. Mind a négy rózsa egy hatalmas cédrusfa hatóköre alá került. Arra gondolok néha, hogy nem is a félárnyék a legnagyobb baj.
Előre is köszönöm, ha ír néhány szót a fehér Austin tulajdonságairól.

Üdvözli: Johan Éva

Templom Kata írta...

Kedves Éva!

A 'Winchester Cathedral' szerintem Austin egyik legjobb rózsája. Jól bírja a félárnyékot és nyár elejétől ősz végéig folyamatosan virágzik.

Nem tudom, mit jelent az a félrányék. Még a legárnyéktűrőbb rózsa is kell kapjon legalább 3-4 óra teljes napot.

Nekem az a tapasztalatom az angol rózsákkal, hogy ha azt akarom, hogy szépek legyenek, akkor tavasszal és az első virágzás után műtrágyázni és rendszeresen locsolni kell őket.

Üdvözlöm:
Kata

Ági írta...

Kedves Kata!
Csodálatosak a talajtakaró növények a képeken!
Idén fájó szívvel távolítottam el a meténget az egyik ágyásomból, mert igen erőszakosnak bizonyult a többi évelővel szemben.
Van egy kevert rózsás-évelős ágyásom, ahol a pénzlevelű lizinka borított be mindent. Mi a véleményed, érdemes felszedni vagy fenntartható ez az együttes?

Templom Kata írta...

Szia Ági,

bocsánat, hogy csak most válaszolok, de még az utolsó rohammunkákban voltam az eső előtt.

A meténget nekem is ki kellett sajnos szednem hasonló okok miatt.

A lizinka az én tapasztalataim szerint jobban tartható évelőkkel. Nagyobb Phloxok például vannak vele együtt. Persze úgy, hogy állandóan kiszedem a lizinkát a tövük közeléből. De szerintem ez is csak nagyobb és erőteljes évelőkkel megy együtt.

Szép napokat!

Kata

Ági írta...

Kedves Kata!
Köszönöm szépen a választ! Azt hiszem, felszedem, hogy ne kelljen minden évben dolgozni vele.
Nem tudom, próbáltad-e már, virágládába, magasabb cserépbe ültetve is nagyon szép kísérőnövény.
Idén megpróbálom a meténget is cserépben nevelni, olyan szép a lombja.
Üdvözlettel,
Ági

Templom Kata írta...

Kedves Ági,

köszönöm az ötletet, nem próbáltam még, de jónak tűnik. Teljes árnyékon is kell működjön, ahova nagyon nehéz növényt tenni. Azt nem tudom viszont, hogy eltűr-e maga mellett más növényt a cserépben. Ha kipróbálod, feltétlenül értesíts az eredményről.

Szép napokat!

Kata