2009. október 23., péntek

Ködös reggel

6 megjegyzés:

Annás írta...

Ez egyszerűen gyönyörű! Csodaszép a kerted!
Szép hétvégét!
Anna

Timi írta...

Imádom az ősz színeit és azt, ahogyan a kertet sejtelmes köd vonja fátyla alá. Ez gyönyörű! Gondolom élőben még szebb lehet:-)
További szép napot.
Timi

Templom Kata írta...

Kedves Annás, kedves Timi,

köszönöm. Tényleg gyönyörű ez a hosszú, meleg ősz. És az az igazság, hogy élőben valóban még szebb. Olyan fantasztikus pasztellek és földszínek vannak ilyenkor, mint semmikor máskor.

Szép napokat nektek is!

Kata

rosehip írta...

megkérdezhetem,hogy mekkora a kerted alapterülete?
Amit látok a képeken az mind a saját kerted? Én is kertész vagyok,próbálok is minimális területeken,semmi pénzből csodákat művelni,de gondolom,itt nem erről van szó...

rosehip írta...

Elnézést,a tegező megszólításért,hiszen kicsit belekutakodtam ki is valójában a Blog írója.Nagyon tisztelem a munkájáért,és odaadásáért,amivel azt a sok dolgot véghezviszi.Én nagy csodálója vagyok a természethű kerteknek,de még fiatal vagyok,hogy egy ilyen hatalmas kertet műveljek,ráadásul van 3 gyermekem is.remélem annyi idősen már én is arról beszélhetek,hogy ráléptem arra az útra,ami igazán nekem való,és rólam szól...

Templom Kata írta...

Kedves Csipkebogyó!

A kolléganőimmel mindig tegeződni szoktam, úgyhogy tegezz bátran.

Ez a mi kertünk. Nem tudom teljesen pontosan a méretét, kb. 2500 négyzetméter. Én terveztem és én egyedül tartom karban.

Szerintem nem feltétlenül kell sok pénz ahhoz, hogy az embernek szép kertje legyen. A hozzáértés sokkal fontosabb.

Az interneten keresztül ez is nagy mértékben ingyen megszerezhető.Például ha megnézed itt nálam a linkeket egy csomó nagyon jól használható oldalt találsz.

Az a módszer, amivel dolgozom, szintén nem az én találmányom, hanem Beth Chatto, Piet Oudolf és John Brooks munkásságán alapul.

Brooksnak számos könyve megjelent magyarul is. Piet Oudolfnak elég jó az internetes hozzáférhetősége. Beth Chattoé kevésbé, de nálam ha bemégy a "Hortus Carmeli - Képek a kertből" rovatba, akkor ott rögtön találsz a kertjéről egy albumot. Van néhány nagyon jó könyve, amelyeket valószínű interneten keresztül is meg lehet rendelni.

Annak a módszernek amivel dolgozom pont az az előnye, hogy a nagy szakmai tudás lehetővé teszi, hogy olcsón lehessen megépíteni és kevés munkával fenn lehessen tartani a kertet.

Úgy gondolom, hogy ezek az emberek és ezek az honlapok neked is sokat segíthetnek abban, hogy megtaláld a saját utadat.

Sok örömet ebben!

Kata